Celulita



Celulita este intalnita la majoritatea femeilor si constituie o serioasa problema, care afecteaza calitatea vietii acestora. Acest lucru este observat indirect, din interesul pe care femeile il manifesta pentru tratamentele anticelulitice.

In celulita, suprafata pielii este modificata, avand aspect capitonat sau de "coaja de portocala".

Celulita este rezultatul unor modificari ale tesutului conjuctiv si adipos, asociate cu tulburari ale circulatiei sangvine si limfatice. Este mai evidenta pe coapse, fese, abdomen, brate.

Factorii agravanti sunt reprezentati de obezitate, acumulari de grasime localizata, prezenta pielii flasce (cu elasticitate scazuta), tulburari circulatorii, dezechilibre hormonale, fumat, sedentarism.

Tratamentul este unul complex si de durata, ce urmareste restabilirea echilibrului intern si terapia modificarilor locale. Succesul terapeutic depinde de diagnosticarea formei de celulita si a modificarilor ce au dus la aparitia ei, in acest scop fiind necesare uneori investigatii complementare.

Rezultate satisfacatoare am obtinut asociind radiofrecventa, tratamentul endermologic, mezoterapia pe parcursul unor sesiuni de 10-15 sedinte.

    

Aprilie 2024 - Dermatolog online