Cearcane

 

Prezente sub forma unor zone de piele sub ochi inchise la culoare, a unor "pungi" sub ochi normal colorate sau sub forma combinata a celor doua, sunt extrem de frecvente si usor de observat. Desi in mod curent sunt puse pe seama oboselii si a lipsei de somn, cauzele adevarate sunt mult mai complexe. Uneori, exista o predispozitie ereditara, astfel ca la persoanele cu pielea mai deschisa la culoare apare cu varsta o coloratie mai inchisa la culoare. Alteori, exista tulburari circulatorii locale, care determina stagnarea sangelui, dilatarea vaselor si degradarea hemoglobinei din vase, rezultand astfel aparitia culorii inchise.

 

Retentia de apa ("pungile") poate fi determinata de fumat, exces de sare in dieta, dar si de boli ale tiroidei, ale rinichilor sau ale ficatului. Aspectul de "pungi" sub ochi poate aparea odata cu inaintarea in varsta, fara niciun motiv medical, ca urmare a resorbtiei grasimii ce "capitoneaza" marginea inferioara a orbitei. Rezultatul este aparitia unei delimitari intre globul ocular si marginea orbitei (sant lacrimal). In cabinetul dermatologic, in functie de cauza cearcanelor, vom folosi pentru tratament mezoterapia sau corectia cu acid hialuronic a grasimii resorbite. Mezoterapia presupune injectarea, sub anestezie locala, a unui amestec de substante menite sa corecteze modificarile existente.

 

Efectele favorabile sunt vizibile de la primul tratament, dar numarul sedintelor este individual. Injectarea de acid hialuronic pentru corectia cearcanelor are efect imediat.

 

Pentru siguranta, cresterea gradului de confort si pentru absenta oricaror "vanatai", utilizam canula la injectare.

 

    

Aprilie 2024 - Dermatolog online