Vergeturi

Sunt modificari ce apar ca urmare a ruperii fibrelor elastice din piele. Se prezinta ca niste leziuni liniare, in locurile unde pielea este supusa unor tensiuni. Cand sunt recente au o culoare rosu-violacee, devenind alb-sidefii odata cu trecerea timpului. 
In mod obisnuit, vergeturile apar pe sani, la nivelul bratelor, pe abdomen, coapse, fese sau pe gambe. Cel mai frecvent sunt rezultatul unei cresteri bruste in volum a corpului (in sarcina, ingrasare), dar pot aparea si ca urmare a unor tulburari hormonale si prin folosirea cronica a unor creme cu dermocorticoizi.
In cabinet, utilizam terapii care stimuleaza refacerea fibrelor din piele prin injectarea pe traseul vergeturilor a unor amestecuri de substante cu putere regeneratoare, prin lumina intens pulsata (SPL), prin laser sau prin radiofrecventa. Toate aceste tehnici de tratament au efect benefic atat pe fibrele degradate existente in piele, cat si un efect de stimulare a sintezei de noi fibre.
Sedintele se fac la 2-4 saptamani, in medie fiind necesare 6-10 sesiuni.
In ciuda  mitului conform caruia "vergeturile nu au tratament", cu ajutorul tehnologiei existente in cabinet am obtinut rezultate foarte bune.

 

Aprilie 2024 - Dermatolog online