Cosmetica pielii pentru femei si barbati

 

In practica dermatocosmetica, tipul de ten se apreciaza in functie de aspectul "uleios" al zonei T (frunte si barbie) si al obrajilor in: ten normal, ten gras sau uscat si ten mixt. Aceasta clasificare este utila pentru alegerea terapiilor si a produselor de ingrijire.

 

Tenul normal este lipsit de orice leziuni sau orice senzatie de disconfort. Se caracterizeaza printr-un echilibru perfect al proceselor biologice, dar este rar intalnit in practica.

 

Tenul gras se caracterizeaza prin secretia exagerata de sebum, cu ingrosarea pielii si, uneori, cu pori dilatati. Cand este asociat si tegumentul uscat, este realizat aspectul de ten mixt.

 

Tenul uscat este determinat de alterarea functiei de bariera protectoare a pielii, insotit uneori de senzatia de usturime, arsura, mancarime etc. Acesta poate fi mostenit sau dobandit (ca urmare a unor produse de ingrijire necorespunzatoare sau a unei medicatii).

 

La consultatia dermatocosmetica, pacientul primeste informatii corecte despre programul zilnic de ingrijire corecta a pielii si despre utilizarea produselor cosmetice si de make-up.

 

    

Aprilie 2024 - Dermatolog online