Reintinerire

Cu trecerea anilor, aspectul pielii sufera transformari legate de modificari ce au loc in structura sa, vizibile sub forma ridurilor fine (de la ochi, in jurul buzelor), a accentuarii santurilor nasolabiale, a aparitiei petelor brune (pe fata, dosul mainilor, pe decolteu), a subtierii tegumentului, a scaderii elasticitatii pielii. Aspectul obtinut este unul obosit si lipsit de vitalitate. Pentru a corecta aceste modificari, in cabinet folosim o gama variata de tratamente.
 
Peelingul este un procedeu non-chirurgical, de exfoliere controlata a pielii, care - prin descuamare si regenerare profunda - are drept rezultat "stergerea" ridurilor fine, a porilor deschisi, precum si reglarea secretiei de sebum, dand astfel pielii un aspect luminos si intinerit. Se poate face pe fata, dar si pe alte zone ale corpului si consta in aplicarea unui agent de exfoliere care determina distrugerea pana la o adancime controlata a straturilor pielii.
In cadrul consultatiei prealabile, pacientul este informat despre beneficiile si limitele acestei metode, precum si despre masurile de ingrijire pe care trebuie sa le aplice acasa.
 
Biovitalizarea se poate obtine cu rezultate spectaculoase folosind mezoterapia. In cadrul acestor tratamente, se introduc in piele, printr-un ac foarte fin, amestecuri de substante ce stimuleaza si accelereaza refacerea pielii si acid hialuronic, care corecteaza deshidratarea tegumentului.
Tehnica este nedureroasa, iar riscul vanatailor este minim. Efectele sunt vizibile imediat, iar pentru mentinerea lor sunt necesare sedinte la 4-6 saptamani.
 
Fotointinerirea pielii se obtine folosind lumina intens pulsata (IPL). In cabinet beneficiem de ajutorul unui IPL de ultima generatie (SPL), care imbunatateste textura pielii si inlatura petele "de varsta", roseata inestetica etc. Tratamentele sunt nedureroase si lipsite de orice risc pentru piele. Au loc lunar, timp de 4-6 luni.
 
Radiofrecventa este utilizata in cabinet in special pentru imbunatatirea elasticitatii pielii, pentru cresterea tonusului cutanat si pentru obtinerea efectului de lifting. 
Sedintele au loc saptamanal, iar efectul este vizibil imediat si foarte accentuat la 8 saptamani de la terminarea terapiei. Sunt necesare 6-10 sedinte. Aceasta tehnica este complet nedureroasa si nu arde pielea.
 
Laserul Fraxel este utilizat in cabinet pentru corectia unei game largi de modificari cutanate: de la pori deschisi pana la piele flasca, lipsita de elasticitate. Sedintele se fac la 5-6 luni, iar rezultatele sunt remarcabile si cu efect de durata. 

 

Aprilie 2024 - Dermatolog online